Annikin Runofestivaali

Annikin Runofestivaali

 

Annikin Runofestivaali juhlii 9.6. paitsi 15-vuotispäiviään, myös kirjallisuuden ja kulttuurin oman tiensä kulkijoita. Teemana on 'Vapaa on vain umpihanki'. Viroa tapahtumassa edustavat Kätlin Kaldmaa ja Jaan Malin.

Kätlin Kaldmaa on virolainen runoilija, kirjailija ja kulttuurivaikuttaja. Häntä pidetään yhtenä maansa merkittävimmistä nykyrunoilijoista. Kaldmaa on julkaissut neljä runokokoelmaa, romaaneja ja lastenkirjoja, joista on suomennettu kaksi teosta. Viime vuonna julkaistiin suomeksi romaani Islannissa ei ole perhosia ja vuonna 2015 ilmestyi suomennos Virossa laajan keskustelun herättäneestä avoimen eroottisesta runoteoksesta Rakkauden aakkoset. Runofestivaaleilla useita eri kieliä hallitseva Kaldmaa esiintyy suomeksi.

Jaan Malin on Tartossa asuva virolainen runoilija ja äänirunoilija. Malin on julkaissut kahdeksan runoteosta, ja hänet tunnetaan absurdin kokeilevasta ja leikillisestä tyylistään. Vuonna 2013 ilmestyi hänen toistaiseksi ainoa suomennoksensa Heräämisiin. Parhaiten Malin tunnetaan kuitenkin kansainvälisesti arvostettuna äänirunoilijana, jolloin hän usein käyttää taiteilijanimeä Luulur. Äänirunoudessa runot eivät ole välttämättä mitään tunnistettavaa kieltä, vaan niiden merkitykset syntyvät äänteistä ja ihmisäänen mahdollisuuksista. Annikin Runofestivaaleilla Malin esiintyy yhdessä kuvataiteilija ja runoilija Timo Salon kanssa. Salo improvisoi hiilipiirroksia Malinin lausumiin äänirunoihin.

Jaan Malin esiintyy klo 12.10 ja Kätlin Kaldmaa klo 13.10.

Lipunmyynti: http://www.lippu.fi/annikinrunofestivaali2018

Tapahtuma alkaa
La, 9.6.2018 - 11:00 2018-06-09 11:00:00 2018-06-09 11:00:00 Annikin Runofestivaali <p>Annikin Runofestivaali juhlii 9.6. paitsi 15-vuotispäiviään, myös kirjallisuuden ja kulttuurin oman tiensä kulkijoita. Teemana on 'Vapaa on vain umpihanki'. Viroa tapahtumassa edustavat Kätlin Kaldmaa ja Jaan Malin.</p> Annikinkuja 2, Tampere VIRO SUOMESSA web@virosuomessa.fi Europe/Helsinki public
Tapahtuma päättyy
 
Annikin puutalokortteli
Annikinkuja 2, Tampere
 

61.5044769, 23.7835233

 
Järjestäjä(t)

Annikin Runofestivaali

Lisätietoja tapahtumasta