Lahden Runomaraton

Lahden runomaraton

 

Runomaratonilla juhlitaan Viroa ja Risto Ahtia!

Runomaraton-festivaali järjestetään Lahdessa 14.-17. kesäkuuta jo 19. kertaa. Ohjelmiston pääteemat ovat Viro 100 ja runoilija Risto Ahti.

Yksi festivaalin pääesiintyjistä, Hasso Krull, kuuluu Viron arvostetuimpiin nykyrunoilijoihin. Ohjelmassa nähdään Krullin Meter ja Demeter -teokseen pohjautuva, musiikkia ja teatteria yhdistävä esitys M&D Teatteri Vanhassa Jukossa. Esityksen jälkeen runoilija ja teoksen suomentaja, Suomen Viron-instituutin johtaja, Anu Laitila keskustelevat runoudesta ja sen kääntämisestä. Viro 100 ohjelmaan kuuluu myös virolais-suomalainen yhteistyöproduktio SINNE MINNE – runoja ja musiikkia sillan molemmista päistä. Lavalla nähdään virolainen runoilija Kai Aareleidja pianisti Marge Loik sekä suomalaiset runoilijat Silja Järventausta ja Heidi Iivari.

Taiteilijaprofessori Risto Ahti juhlii tänä vuonna 50. vuottaan runoilijana. Runoseminaarissa kotimaiset kirjailijat pohtivat Ahdin kirjoittamisen filosofiaa ja sen vaikutusta suomalaisen runouden kenttään.

Festivaalin ulkomaalaisiin vieraisiin kuuluu myös brasilialainen runoilija Djami Sezostre (ent. Wilmar Silva), joka esiintyy Runomaraton goes Green Grass -puistokonsertissa yhdessä jazzyhtye Djangomanian kanssa. Festivaalin tärkeimpiä kotimaisia esiintyjiä ovat runoilija Saila Susiluoto ja vuoden 1918 tapahtumia viimeisimmässä romaanissaan käsitellyt kirjailija-ohjaaja Heidi Köngäs. Runomaratonin ohjelmaan kuuluu lisäksi muun muassa lasten ohjelmaa, runojoogaa, Poetry Slamin Lahden SM-osakilpailu ja Runokirkko, jossa mukana myös runoilija ja piispa-emerita Irja Askola.

Koko ohjelma löytyy osoitteesta: www.runomaraton.com/tapahtumat/runomaraton-poetry-marathon-15-1762018/

Tapahtuma alkaa
To, 14.6.2018 - 16:00 2018-06-14 16:00:00 2018-06-14 16:00:00 Lahden Runomaraton <p><span><span><span><span><span>Runomaratonilla juhlitaan Viroa ja Risto Ahtia!</span></span></span></span></span></p> VIRO SUOMESSA web@virosuomessa.fi Europe/Helsinki public
Tapahtuma päättyy
 
Useita tapahtumapaikkoja
 

60.9826749, 25.6612096

 
Järjestäjä(t)

Lahden Runomaraton ry