SIlta - Terveisiä kahdesta tasavallasta

Karel Koplimets, yksi näyttelyn taiteilijoista

 

100-vuotiaiden Suomen ja Viron yhteinen juhlanäyttely Virka-galleriassa

Silta-näyttely tarkastelee Suomen ja Viron välistä kanssakäymistä, kansallista identiteettiä ja itsenäisyyden merkitystä tavallisten ihmisten näkökulmasta.
 
Näyttelyn käsikirjoittajan Mikko-Olavi Seppälän mukaan: ”Silta kokoaa ihmiset ja tavarat; kaikki joiden täytyy ylittää Suomenlahti.” Tulevaisuudessa silta saattaa saada tunnelin muodon ja mielikuva kaksoiskaupungista alkaa hahmottua yhä selkeämpänä.

Näyttelyn huomiota herättävin elementti on iso Talsinki-matkustajaterminaali, jossa yhdistyvät maitten väliset henkiset, kulttuuriset ja taloudelliset siteet. Matkamuistot, salakuljetetut tuotteet, valokuvat, tarinat ja filminpätkät herättävät menneisyyden eloon. 

Nykytaide tuo historiallisen osuuden rinnalle uutta särmää, sillä se katsoo nykyhetken lisäksi tulevaisuuteen. Osa kuraattori Veikko Halmetojan valitsemista valokuva- ja videoteoksista on tehty juuri Silta-näyttelyä varten. Mukaan kutsutut taiteilijat ovat Alexei Gordin, Flo Kasearu, Karel Koplimets ja Tanja Muravskaja Virosta sekä Marja Helander, Johanna Ketola, Sepideh Rahaa ja Sanni Seppo Suomesta.
 

Tapahtuma alkaa
To, 19.10.2017 - 9:00 2017-10-19 09:00:00 2017-10-19 09:00:00 SIlta - Terveisiä kahdesta tasavallasta <p>100-vuotiaiden Suomen ja Viron yhteinen juhlanäyttely Virka-galleriassa</p> Sofiankatu 1 VIRO SUOMESSA web@virosuomessa.fi Europe/Helsinki public
Tapahtuma päättyy
 
Virka-galleria, Helsingin kaupungintalo
Sofiankatu 1
 

60.1682019, 24.9523277

 
Järjestäjä(t)

Silta-näyttelyn ovat tuottaneet Virka-galleria, Viro-instituutti ja Viron suurlähetystö