Virolaisen kirjallisuuden viikko

Virolaisen kirjallisuuden viikko

 

Virolaisen kirjallisuuden viikolla laajennetaan näkökulmia runouden avulla, jännitetään lastenkirjallisuuden parissa, pohditaan kirjallisuutta ja kustantamista yleisellä tasolla sekä keskustellaan tietenkin virolaisen kirjallisuuden suomentamisesta, sen lukemattomista iloista ja haasteista.

Kirjallisuusiltaan voi tulla tapaamaan lempikirjailijaansa tai haistelemaan uusia tuulia ja poistua kirjastosta suomennos kainalossa. Mukana tapahtumassa on viime vuosien toivotuimpia kirjailijoita, niin proosakirjallisuutta, runoutta kuin lastenkirjallisuutta. Tärkeä rooli on myös suomentajalla, sillä hänen näppäimistönsä kautta saamme nauttia virolaisesta kirjallisuudesta omalla äidinkielellämme.

Virolaisen kirjallisuuden viikko tuo virolaisen kirjallisuuden ja kirjailijat kerralla koko Suomeen. Kirjailijan tapaaminen avaa aivan uusia näkökulmia ja tasoja lukukokemukseen. Tuglas-seura haluaa tarjota mahdollisimman monelle suomalaiselle, asuinpaikasta riippumatta, mahdollisuuden tutustua paitsi virolaiseen kirjallisuuteen, myös virolaiseen kirjailijaan.

Virolaisen kirjallisuuden viikolle Tuglas-seura julkaisee kirjallisuuslehti Helmin, joka kokoaan yksien kansien väliin kaikki viikolle osallistuvat kirjailijat. Lehdestä saamme lukea kirjailijoiden itsensä kirjoittamat esittelyt, suomenkielisiä katkelmia heidän tuotannostaan ja sekä kirjailijoiden että muiden kiinnostavien ihmisten virolaisen kirjallisuuden lukusuosituksia. Vuonna 2018 Helmistä selviää myös suomalaislukijoiden virolaisen kirjallisuuden top 10.

Helmiä jaetaan kaikissa virolaisen kirjallisuuden viikon tapahtumapaikoissa, sen voi tilata Tuglas-seurasta tai lukea Tuglas-seuran verkkosivuilla.

Kiinnostavia kirjailijahaastatteluja voi myös katsoa kotona Tuglas-seuran suoratoistolähetysten kautta.

 

Tapahtuma alkaa
Su, 11.2.2018 - 17:00 2018-02-11 17:00:00 2018-02-11 17:00:00 Virolaisen kirjallisuuden viikko <p>Virolaisen kirjallisuuden viikolla laajennetaan näkökulmia runouden avulla, jännitetään lastenkirjallisuuden parissa, pohditaan kirjallisuutta ja kustantamista yleisellä tasolla sekä keskustellaan tietenkin virolaisen kirjallisuuden suomentamisesta, sen lukemattomista iloista ja haasteista.</p> VIRO SUOMESSA web@virosuomessa.fi Europe/Helsinki public
Tapahtuma päättyy
 
Eri paikkakunnat Suomessa
 
 
Järjestäjä(t)

Tuglas-seura

Lisätietoja tapahtumasta