Maksullinen

Funky Elephant -festivaali: Lexsoul Dancemachine

Suvilahti
Sörnäisten rantatie 22, Helsinki
 
 
Helsingin Suvilahdessa järjestetään rytmimusiikin erikoisfestivaali Funky Elephant. Festivaalilla esiintyy useita kansainvälisiä ja suomalaisia artisteja – yhteensä yhdeksällä eri lavalla ulkona ja sisällä. Lisäksi ohjelma sisältää joogaa, saunomista, pihapelejä, sirkusta, 3D-varjoteatteria ja paljon muuta mukavaa. Viroa edustaa festivaalin ensimmäisenä päivänä klubin pääesiintyjänä soittava Lexsoul Dancemachine.

Rajaton meri

Merikeskus Vellamo
Tornatorintie 99, Kotka
 
 
Rajaton meri -näyttely kertoo kansojen, tavaroiden, tapojen ja ideoiden liikkumisesta Suomenlahdella.

Siiri Sisask: Vaellukset

Eemil Aaltosen museo
Mariankatu 40, Tampere
 
 

Lokakuu on Viro-kuu Tampereella. Tampereen XXVII Viro-viikot ottavat varaslähdön syyskuun lopulla, kun Tampereelle saapuu kirkkainta virolaista laulajakärkeä edustava Siiri Sisask.


Kessu ja Tripp

Manillan köysisali
Itäinen rantakatu 6, Turku
 
 
Lastenteatteri Võlumaa Tallinnasta saapuuvierailunäytöksen kanssa Turkuun. Manillan köysisalissa nähdään kaikenikäisille sopiva riemukas lastenteatteri ”Kessu ja Tripp”. Näytelmä perustuu Robert Vaidlon samannimiseen lastenkirjaan. Näyttelijät ovat Eeva Savolainen ja Kristiine Truu.

Viro Turun kirjamessuilla

Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
 
 

Suomen parhaaksi messutapahtumaksi valittu Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut järjestetään taas 6.-8. lokakuuta. Kirjamessujen teema on juhlavuottaan viettävä Suomi, mutta Viro on luonnollisesti taas vahvasti esillä.


Kadri Voorand Quartet

Café Tiljan
Eerikinkatu 13, Turku
 
 
Virolaislaulaja Kadri Voorandin kiihkeä lavaesiintyminen ja persoonallinen musiikki ovat lumonneet jazzin ystävät ympäri maailmaa. Kadri palkittiin tänä vuonna Viron parhaana naisartistina, ja hänen yhtyeensä kolmas levy Armupurjus voitti parhaan jazzalbumin sarjan. Musiikillinen raikkaus, aktiivisuus kansainvälisellä kentällä ja Kadrin maanläheinen persoona ovat tehneet hänestä yhden Viron rakastetuimmista muusikoista.

SUKUKANSAKVARTETIN ETNOJAZZKONSERTTI

Martinustalo
Martinlaaksontie 36, Vantaa
 
 

Suomalais-ugrilaisten kansojen kielisukulaisuutta juhlistavaa sukukansapäivää vietetään vuosittain lokakuun kolmantena lauantaina. Sukukansapäivän vietto sai alkunsa jo maailmansotien välisenä aikana kaikissa kolmessa itsenäisessä suomalais-ugrilaisessa valtiossa: Suomessa, Virossa ja Unkarissa.


Koit Toome & Laura – Verona

Aleksanterin teatteri
Bulevardi 23-27, Helsinki
 
 
Naapurimme Virosta, vuoden 2017 Euroviisujen voimaduo vierailee Aleksanterin teatterissa. Duo syntyi, kun Viron eniten esiintyvä mieslaulaja Koit Toome kohtasi maan viime vuosikymmenen soitetuimman radioäänen Laura Põldveren ja he lyöttäytyvät yhteen Viron numero yksi hitintekijä Sven Lõhmusin kanssa!