Turku

Kessu ja Tripp

Manillan köysisali
Itäinen rantakatu 6, Turku
 
 
Lastenteatteri Võlumaa Tallinnasta saapuuvierailunäytöksen kanssa Turkuun. Manillan köysisalissa nähdään kaikenikäisille sopiva riemukas lastenteatteri ”Kessu ja Tripp”. Näytelmä perustuu Robert Vaidlon samannimiseen lastenkirjaan. Näyttelijät ovat Eeva Savolainen ja Kristiine Truu.

Viro Turun kirjamessuilla

Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
 
 

Suomen parhaaksi messutapahtumaksi valittu Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut järjestetään taas 6.-8. lokakuuta. Kirjamessujen teema on juhlavuottaan viettävä Suomi, mutta Viro on luonnollisesti taas vahvasti esillä.


Kadri Voorand Quartet

Café Tiljan
Eerikinkatu 13, Turku
 
 
Virolaislaulaja Kadri Voorandin kiihkeä lavaesiintyminen ja persoonallinen musiikki ovat lumonneet jazzin ystävät ympäri maailmaa. Kadri palkittiin tänä vuonna Viron parhaana naisartistina, ja hänen yhtyeensä kolmas levy Armupurjus voitti parhaan jazzalbumin sarjan. Musiikillinen raikkaus, aktiivisuus kansainvälisellä kentällä ja Kadrin maanläheinen persoona ovat tehneet hänestä yhden Viron rakastetuimmista muusikoista.

Viro 100 -twiittien sarja

Turun Museokeskus
Turun Museokeskus
 
 

Eteläisen naapurimaamme Viron itsenäistymisestä tulee 24.2. kuluneeksi 100 vuotta. Turun museokeskus osallistuu naapurimaamme juhlintaan esittelemällä joka viikko virolaisen esineen kokoelmistamme.

Vironkielisestä käännöksestä vastaa Varsinais-Suomen Viro-keskus ry.


Cyrillus Kreekin Requiem

Turun tuomiokirkko
Turun tuomiokirkko, Tuomiokirkonkatu 1, Turku
 
 

Requiem on virolaisen säveltäjän Cyrillus Kreekin merkittävimpiä teoksia ja soi nyt Viron 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Katedraali soi! -viikon tiistaina 6. helmikuuta esitettävä urkuversio kuullaan tiettävästi kokonaisuudessaan Suomessa ensi kertaa.