Sepramarkkinat - Sõbralaat
 

Sepramarkkinat - Sõbralaat

lauantai 09.07. klo 10.00
Klamilan satama
Kalasatamantie 148, Virolahti


Ystävyyttä yli meren! 

Sepramarkkinat on Virolahdella Klamilan satamassa lauantaina 9.7.2022 järjestettävä suomalais-virolainen markkina- ja kulttuuritapahtuma. 

Sana ”Sepra” tulee viron kielen sanasta ”Sõber”, joka tarkoittaa ystävää. Sepramarkkinat pohjautuvat Viron ja Suomen rannikoiden sekä ulkosaarten asukkaiden satoja vuosia jatkuneeseen vaihtokaupan perinteeseen, jossa kalan ja maataloustuotteiden vaihtoon liittyi aina myös ystävyyttä, ilonpitoa, kohtaamisia ja kulttuuria. 

Päivän aikana sataman alueella tapahtuu monenlaista! Lavaohjelma alkaa näyttävällä avajaiskulkueella, jonka jälkeen ohjelmaa jatketaan samalla teemalla kummankin ystävämaan taidonnäytteistä nauttien. Työpajoissa on askaretta kaikenikäisille ja kun meren äärellä ollaan, on myös mahdollista käydä nauttimassa kauniista kesäpäivästä risteilyn merkeissä. 

Tapahtuman nimen mukaisesti käsityöläismarkkinat, jossa tuotteitaan myyvät molempien maiden käsityöläiset ja paikallistuotteiden tekijät. Nälkäisenä ei tarvitse päivää viettää, sillä markkinatarjonnan lisäksi alueella on myös ruokamyyntiä, josta löytyy monenlaista maittavaa ateriavaihtoehtoa sekä anniskelualue. 

Päivä huipentuu iltakonserttiin, jossa esiintyjinä on kovimpia kotimaisia artisteja.