Viro Runokuu-festivaalilla
 

Viro Runokuu-festivaalilla

sunnuntai 28.08. klo 19.00
Tiivistämö
Kaasutehtaankatu 1, Helsinki


Iltaklubi: Staged Poetry Night

Staged Poetry Night on monikielinen runouden ilotulitus! Lavalle astuu kymmenen runoilijaa: Unne Nirhamo (FI), Valt Ernštreit (LV), Kirsi-Marja Moberg (FI), Radek Št?pánek (CZ), Aatos Ketvel (FI), Iina Gyldén (EST), Inga Piz?ne (LV), Sara Ventroni (IT), Marie de Quatrebarbes (FR) ja Olena Huseinova (UA). Runoja luetaan pareittain alkukielellä ja suomen- tai englanninkielisinä käännöksinä. Tauoilla nähdään brasilialaisen Diego Pansanin visuaalisia runoja. Illan juontaa Tania Nathan.

Viroa klubilla edustaa tartonsuomalainen Iina Gyldén, lääketieteen opiskelija, joka löysi lavarunouden sekä rohkeuden kirjoittaa ja esiintyä opiskelukaupungissaan Tartossa. Gyldén on kolmikielinen runoilija, ja hän on menestynyt niin virolaisissa kuin kansainvälisissäkin poetry slam -kilpailuissa viroksi ja englanniksi.

Vapaa pääsy.

Yhteistyössä Lettrétage, Istituto Italiano di Cultura Helsinki, Tšekin tasavallan suurlähetystö, Versopolis, Luova Eurooppa, Aviador Kustannus, Suomen Viro-yhdistysten liitto ry, Viro-instituutti, Helsinki Poetry Connection, Suomen Kulttuurirahasto

Kuva: Azizah Bello